התלמיד של הגר"מ ברנסדורפר בדק את המשחטה הירושלמית

אתר קול חי No Comments on התלמיד של הגר"מ ברנסדורפר בדק את המשחטה הירושלמית
21:04
29.04.24
קובי פינקלר No Comments on עידו אביב וקאלקידן מהרי הי"ד נפלו בעזה; "השארת לבבות מרוסקים"

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

סיור מיוחד קיים הגאון רבי דוד שווימר שליט"א ממומחי הכשרות המובילים ותלמידו של בעל ה'קנה בשם' הגאון רבי מאיר ברנסדורפר זצ"ל  במפעל 'עוף ירושלים' ובחן מקרוב את הידורי הכשרות בשחיטת הגר"ד לנדאו במפעל 'עוף ירושלים'.

לאחר הסיור הממושך שערך הרב שווימר במפעל 'עוף ירושלים' הוא הביע את התפעלותו מהחידושים הטכנולוגיים במפעל – דבר המסייע רבות למערכת הכשרות לאפשר את הידורי הכשרות ביתר שאת. הגאון הרב דוד שווימר שנחשב לאחד ממומחי הכשרות המובילים בעולם, ציין לטובה את ההידורים שעולים בקנה אחד עם ההוראות של רבו בעל ה'קנה בשם' זצ"ל.

לאורך כל מהלך השחיטה מקפיד הגר"ד לנדאו לשהות בעצמו במשחטה ולעקוב מקרוב אחר תהליך השחיטה וההכשרה מתחילה ועד סוף.

השחיטה מתבצעת בקצב איטי ממש. כאשר לאחר כל מגירה, היינו בכל כ-2 דקות בממוצע חייב השוחט לבדוק את הסכין. בנוסף הוסדר בשחיטה זו הידור מיוחד, לפיו בכל רבע שעה מתקיימת הפוגה קלה, שבה בודק אחד מ'בודקי הסכינים' את חלפי השוחטים בעוד העופות השחוטים תלויים על הליין.

השוחטים מורטים את הנוצות במקום השחיטה. לאחר מכן נבדקות הריאות אחת אחת (ולא מדגמית). גם בדיקת 'צומת הגידין' מתבצעת בכל עוף ועוף, כאשר הבודקים הונחו לבדוק האם בוצעה "בוקא דאטמא", בנוסף בודקים השוחטים בדיקת מעיים לכל עוף על מנת להסיר כל חשש.

בנוסף לכך תקיפת האגודל נעשית כפי שכתב הרמ"א. בדיקה מיוחדת נעשית במי המריטה כדי לוודא שהם לא יהיו חמים. גם תהליך קדיחת העוף לפני הוצאת הקרביים נעשה ללא מים או קיטור חם. הנחיה מיוחדת קובעת כי כל עוף שריאותיו לא יצאו שלמות לגמרי עובר ל'כשרות רגילה' (ולא גלאט) ונפסל לשיווק. גם מי ההשריה נבדקים כל העת שלא יהיו קרים ולא יאדימו מהדם. בנוסף, כל עוף שיש בו שאלה הקטנה ביותר יורד מהליין של ה'חלק' בלא היתרים.

אברהם רוזנברג מנהל השיווק של מפעל 'עוף ירושלים': "הפיקוח ההדוק והבלתי מתפשר של הגר"ד לנדאו יחד עם המחיר המוזל של העופות מהווה בשורה של ממש עבור ציבור מהדרי הכשרות וההיענות היא רבה והדרישה גוברת מיום ליום".



0 תגובות